Skip to content

Over mij

Ik ben Frederiek van den Hoogenband (1972), psychotherapeut. In 1998 heb ik heb mijn studie Psychologie (afstudeerrichting Klinische psychologie) aan de UvA in Amsterdam afgerond.

Vanaf 1999 heb ik in verschillende ambulante instellingen gewerkt, waaronder bij Riagg Westelijk Utrecht, Riagg Haagrand en de opvolgers Parnassia en PsyQ in Den Haag en Zoetermeer.

De nadruk lag op intake en behandeling van volwassenen met uiteenlopende problematiek. Ik behandelde voornamelijk individuele patiënten, en ik begeleidde ook diverse groepsbehandelingen. 

In 2006 ben ik met de opleiding Integratieve Psychotherapie (RINO Utrecht) gestart en deze eind 2009 afgerond.

Na ruim 11 jaar werkzaam te zijn geweest bij PsyQ in Zoetermeer voelde ik de behoefte om voor mezelf te gaan beginnen. Onze oudste dochter was intussen geboren en het leek me prettig de tijd zelf in te kunnen delen. Ik vond een fijn samenwerkingsverband in Voorschoten, waar ik 8,5 jaar met veel plezier heb gewerkt. In die periode werd ook onze zoon geboren.

Omdat het ‘westen’ ons inmiddels te druk was geworden ben ik met mijn man en onze twee kinderen in de zomer van 2019 verhuisd van Gouda naar Zutphen. Hier ben ik alweer enige tijd met net zoveel passie en plezier aan de slag. 

Lidmaatschappen & registraties

  • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
  • Lid van de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychotherapeuten (LVVP)
  • Psychotherapeut BIG (nr. 59912410516)